Bel ons vandaag nog op Tel: 06-16405616

Vloerverwarming Uddel

Er werd al van vloerverwarming Uddel gebruik gemaakt in de tijd van de Romeinen, zij legden in de vloer kanalen aan waar de rook van een centraal vuur doorgevoerd werd. Ook in Korea werd in dezelfde tijd een gelijkend systeem ontworpen. Tot voor kort werd dat nog steeds in de grote, luxere huizen toegepast. De moderne vloerverwarming Uddel kan als hoofdverwarming worden aangelegd of als bijverwarming en daarbij bestaat een keuze tussen elektrisch verwarmen of via warm water. Bij die laatste is er weer een keuze tussen natbouw en droogbouw. Wist u trouwens dat ook muur- en plafondverwarming op een zelfde manier gerealiseerd kan worden?

 

De voordelen van vloerverwarming Uddel

Omdat bij vloerverwarming Uddel met een lagere temperatuur – vergeleken met kachels en radiatoren – wordt gewerkt, is het een energiezuinig systeem. Bovendien is het een prettige warmte omdat het oppervlak van de stralingswarmte veel groter is en daardoor de temperatuur van de lucht in de verwarmde ruimte laag kan blijven. Dit klinkt wellicht vreemd, maar zie de vloerverwarming Uddel als een aangenaam voorjaarszonnetje; lekker warm als u erin zit, maar zodra de zon weg is, wordt het kil. Dat komt door de lagere temperatuur van de lucht. Er vindt weinig convectie plaats, u hebt dus geen last van opdwarrelend stof, voor mensen met een huisstofallergie maakt dit veel verschil. Als u de vloerverwarming Uddel als hoofdverwarming hebt, krijgt u automatisch een groter woonoppervlak omdat er geen radiatoren meer nodig zijn. Het is mogelijk om met vloerverwarming Uddel ook te koelen, waardoor het ’s zomers aangenaam koel kan zijn.

 

Waarom zou u kiezen voor installatiebedrijf Doeleman

  • Professioneel installatiebedrijf;
  • Kennis van de nieuwste technieken;
  • Gespecialiseerd in duurzame installatietechniek;
  • Doeleman werkt nauwkeurig, snel en netjes;
  • Voor elke klus een vast aanspreekpunt;
  • Wij werken door het hele land.

 

De nadelen van vloerverwarming Uddel

Vloerverwarming Uddel kent ook nadelen. Het is een traag werkend systeem, het opwarmen en het afkoelen kost tijd. Overigens kunt u dit ook als voordeel zien: de woning heeft een warmtebuffer waardoor het verwarmen veel gelijkmatiger gebeurt. Bij grote raampartijen kan een koudeval ontstaan omdat de lucht niet erg warm wordt. Een oplossing hiervoor kan een convectorput zijn. Bij een lekkage in het systeem moet de vloer opengebroken worden en als u later een verbouwing wilt realiseren door het verplaatsen of verwijderen van muren, kan het lastig zijn de vloerverwarming Uddel op de nieuwe situatie aan te passen. Tot slot is niet elke vloerbedekking even geschikt bij vloerverwarming Uddel, maar er blijft voldoende keus, laat u daar goed over voorlichten door installatiebedrijf Doeleman.

 

Wat doen wij nog meer

Doeleman is een allround installatiebedrijf en doen alle voorkomende klussen op het gebied van installeren, repareren en onderhoud van installaties. Ook ontwerpen en plaatsen wij keukens, badkamers, sanitair en vervangen wij leidingen en rioleringen of leggen deze nieuw aan. Daarnaast doen wij dak- en zinkwerk. Doeleman is gespecialiseerd in duurzame, moderne installatietechniek. Het plaatsen van energiebesparende vloerverwarming Uddel past daarom helemaal in ons straatje. Wilt u meer weten over het aanleggen van vloerverwarming Uddel, neemt u dan vrijblijvend contact met ons op.

Kijk ook eens op:
CV installatie Uddel, Dakdekker Uddel, EPDM dak Uddel, Installatiebedrijf Uddel, Installatietechniek Uddel, Loodgieter Uddel, Sanitair Uddel, Zinkwerk Uddel